BEL ONS
+31645376634
E-MAIL
info@dewoonderij.nl
OPENINGSTIJDEN
Ma t/m Vrij; 08:00-17:00

Vloerbedekking de Woonderij Woning- & Projectstoffering Altijd een eerlijk
advies op maat.
OFFERTE AANVRAGEN

VOOR- EN NADELEN PVC VLOER

MOGELIJKHEDEN IN

PVC VLOEREN

Hier vind je een beknopt overzicht van wat de Woonderij Woning- & Projectstoffering te bieden heeft. Op zoek naar iets wat niet genoemd wordt? Aarzel niet om contact op te nemen; we bespreken graag samen alle mogelijkheden.

NADELEN

Nadelen van PVC-vloeren:

 1. Het egaliseren van de ondervloer is vereist.

  De voornaamste nadelen van PVC-vloeren zijn gerelateerd aan hun dunne en flexibele structuur. Hierdoor kunnen kleine onregelmatigheden zoals hobbels, ribbels en naden in de ondervloer gemakkelijk zichtbaar en voelbaar worden. Dit betekent dat een volledig vlakke ondergrond een absolute vereiste is voordat de PVC-vloer kan worden gelegd.

 2. Vakmanschap is nodig voor het leggen.

  Het leggen van een PVC-vloer is geen eenvoudige klus en vereist vakmanschap. Het is dan ook verstandig om het legproces van een verlijmde PVC-vloer bij voorkeur over te laten aan een professionele vakman.

 3. Niet de meest goedkope optie.

  Een ander nadeel van PVC-vloeren is dat ze niet behoren tot de meest budgetvriendelijke vloerbedekkingen. Bijvoorbeeld, laminaat- of vinylvloeren zijn vaak voordeliger, maar kunnen niet dezelfde uitstraling bieden als PVC.

Ondanks deze nadelen biedt een PVC-vloer gelukkig nog tal van voordelen die deze nadelen ruimschoots compenseren.

VOORDELEN

 1. Langdurige duurzaamheid.PVC-vloerenbieden aanzienlijk meer stevigheid dan laminaat- of vinylvloeren. Dankzij hun robuuste constructie gaan ze vele jaren mee. De hoogwaardige slijtlaag minimaliseert grove beschadigingen.
 2. Eenvoudig in onderhoud.Met hun gladde oppervlak zijn PVC-vloeren bestand tegen vocht en gemakkelijk te reinigen. Regelmatig stofzuigen of dweilen zonder reinigingsmiddel volstaat voor basisreiniging. Natuurlijk kunnen ook speciale reinigingsmiddelen worden gebruikt voor een optimale verzorging van de vloer.
 3. Uitstekende geluiddemping. 

  PVC-vloeren staan bekend om hun uitmuntende geluiddempende eigenschappen. Ze zijn bijzonder geschikt voor tussenwoningen, waar geluidsisolatie van groot belang is.

 4. Warmtegeleiding.
  PVC-vloeren passen zich aan aan de omgevingstemperatuur. Bij gebruik van vloerverwarming wordt de warmte moeiteloos door het dunne PVC geleid.
 5. Eenvoudig te vervangen.

  Mocht er na verloop van tijd schade ontstaan aan de vloer, dan kunnen individuele stroken van de PVC-vloer eenvoudig worden vervangen. Zo hoef je niet de hele vloer te vervangen wanneer slechts een klein deel beschadigd is.

PVC-vloeren zijn een aantrekkelijke keuze voor diverse ruimtes, dankzij hun talrijke voordelen. Ze zijn uitzonderlijk duurzaam en kunnen decennialang meegaan zonder merkbare slijtage. Hoewel PVC-vloeren vele voordelen bieden, zijn er ook enkele nadelen waar rekening mee moet worden gehouden.

Wij staan klaar om je te helpen bij het vinden van de perfecte vloer voor jouw situatie!

WIJ WERKEN ALLEEN MET

DE BESTE LEVERANCIERS

Stuur ons een bericht

Onze contactinformatie

ADRES

De lijsterbes 2, 7615RJ, Harbrinkhoek

E-MAIL

info@dewoonderij.nl

TELEFOON

(+31) 645 376 634

OPENINGSTIJDEN

Ma. - Vrij. 08:00 - 17:00

OVERIGE INFORMATIE

KVK Enschede: 08160323

×